Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IPI: Ukrayna’da basın özgürlüğünü tehlikede

Uluslararası Basın Enstitüsü (International Press Institute), IPI resmi sitesinde yayınladığı açık mektupla, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’i ülkedeki basın özgürlüğünü korumaya ve yayın organlarına yapılan baskıyı kaldırmaya çağırdı.

 

Yayınlanan mesajda, hâlihazırda Ukrayna’daki basın özgürlüğü ile Yanukoviç’in seçim öncesi yaptığı vaatlerin örtüşmediği ifade edildi. IPI’nin açık mektup yazmasına ise haziran ayında Kiev Mahkemesi’nin aldığı karar ile Batı yanlısı haberler yapan TV-i ve Kanal 5’in yayın frekanslarına el konulması neden oldu.

IPI temsilcileri gelecekte de bu tür sorunların yaşanması durumunda, sorunun niteliği ve çözüm yollarının kamuya açık olması ve yayın lisanslarının verilme sürecinin de şeffaf ve siyasilerin iradesi dışında olması gerektiğine dikkat çekti.

Ukrayna muhalefeti ise daha önce yaptıkları açıklamada Yanukoviç’in iktidara geldikten sonra sansür uygulanmaya başlandığını ve hükümetin çıkarlarına ters düşen video ve gündemlerin konularına yayın yasağı getirildiğini iddia etmişti.

Buna cevaben ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç ülkedeki basın özgürlüğünü korumaya ve basın ile iş birliğine hazır olduğuna söyledi.

Temmuz ayında ise dünyanın en büyük uluslararası gazetecilik örgütü olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Yanukoviç’i ülkedeki basın özgürlüğü korumaya çağırarak, çeşitli önerilerde bulunmuştu.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]