Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF, 15,15 milyar dolarlık Ukrayna kredisine onay verdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu, Ukrayna’ya 29 ay vade ile verilmesi öngörülen 15,15 milyar dolarlık stand-by anlaşmasını onaylandı. 

IMF’den yapılan açıklamada, yeni stand-by programı çerçevesinde Ukrayna’nın kredinin ilk 1,89 milyar dolarlık diliminin kısa dönmemde alacağı bildirildi. Hükümet, IMF’den yılsonuna kadar 3 milyar dolar kredi almayı bekliyor.

Fonun kredi için Ukrayna’ya sunduğu şartların başında; kamu bütçe açığının 2010 yılı sonunda yüzde 4,9 seviyesine, 2011 yılında ise yüzde 3,5 oranına düşürülmesi, iç piyasaya verilen doğal gaza zam yapılarak devlet enerji şirketi Naftogaz’ın açığının kapatılması, vergi reformunun hayata geçirilmesi ve emeklilik yaşının büyütülmesi geliyor.

IMF yönetiminin 15.15 milyar dolarlık krediyi onaylaması ile birlikte, Ukrayna’nın dış borcu 42 milyar doları aşacak.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]