Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bahar Kaleli’nin gözü ile Ukrayna [FOTO]

Avrupa Kıtası’nın Rusya`dan sonra ikinci büyük ülkesidir. (603.700 kilometrekare yüzölçümü ve 46 milyon nüfus)
Tarihte İskitler, Hunlar,Hazar Kaanlığı, Kıpçaklar, Peçenekler, Kumanlar, Oğuzlar, Altınordu Devleti ve Osmanlılar tarafından kontrol edilmiştir. 24 Ağustos 1991’de Rusya`dan ayrılarak  bağımsızlığını kazandı.

Ukrayna bugün Başkanlık tipi Cumhuriyet’le yönetilmektedir. Halkın %78i Ukraynalı ayrıca Rus, Moldovalı, Kırım Tatarı, Bulgaristanlı, Macar, Romen, Polonyalılar  ve Yahudiler yaşıyor. Ortodokslar çoğunlukta, daha az sayıda Katolik, Protestan ve Museviler var.

Ukrayna`da  yol boyunca uçsuz bucaksız yeşillikler içinde seyahat ediyorsunuz. Şehirler tertemiz, parklar rengarenk çiçekler ve çok güzel heykellerle süslü.

Bu gösteri, başkenti ve en büyük kenti Kiev, diğer şehirleri Karadeniz kıyısındaki en büyük limanı limanı olan ve Koçibey tarafından “Hacıbey” adıyla kurulmuş olan bugünkü Odesa, Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Lviv, Ukrayna’nın önemli kültür merkezlerinden biri olan Cherniytsi, Tatarca adı “Akmescit” olan Simferepol, şarapları ile ünlü Massandra, Karadeniz’in kıuzey kıyısında yer alan ve II. Dünya Savaşı sırasında 1945’te Amerika, İngiltere ve Rusya Başkanlarının bir araya geldikleri konferansın yapıldığı Yalta, şirin sahil kasabası Alupka, adını 1854’te Kırım Savaşı sırasında alan ve 1993’e kadar burada üs kuran İngiliz askerlerinin soğuktan korunmak için giydiği kar maskesinden alan ve 1993’e kadar aktif kalan, Sovyetler Dönemi gizli denizaltı üssünün bulunduğu Balaklava ve Kırım Savaşı anılarını canlandıran “Sivastapol Panoraması”nın da bulunduğu çok güzel bir kent olan Sivastapol’da çekilen fotograflardan oluşmaktadır.

Bahar KALELİ
Doktor, 2005 yılına kadar Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. İfsak ve Fototrek’te  fotoğraf eğitimi aldı.
Ülkesinin ve dünyanın gündemini yakın bir vizyondan izleyebilmek, yeni fikirler öğrenebilmek, geleceği geçmiş üzerinden “fotoğrafça” değerlendirebilmek istiyor. Ülkesinde ve farklı rotalarda, dünyanın çeşitli coğrafyalarında, anları biçim ve renkleriyle tamlayan fotoğraflar çekiyor.
Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmasında fotoğrafları dereceye girdi, mansiyon, sergileme ve özel ödüller aldı.

UKRAYNA HABER SANAT HABERLERİ SERVİSİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]