Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Antalya’daki Ukraynalılar Kırrgızistan için yardım topladı

Kimse Yok Mu Derneği, Kırgızistan’da yaşanan olaylardan etkilenen ve göç eden mülteciler için acil yardım kampanyası başlattı. Kampanya dâhilinde Antalya’dan 1 kamyon dolusu yardım malzemesi İzmir’e gönderildi.

Kırgızistan Devlet Yetkilileri’nin talebi ve Birleşmiş Milletler (BM)’in çağrısı üzerine Kırgızistan’a gönderilmek üzere Antalya’da Kimse Yok Mu Derneği tarafından maddi değeri 200 bin lira civarında yardım malzemesi toplandı. İçinde giyecek, ayakkabı, temizlik malzemeleri bulunan 200 büyük koli bir kamyona yerleştirilerek İzmir’e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Antalya’daki yardımseverlerin Kırgızistan’da yaşanan mağduriyete sessiz kalmadıklarını ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Antalya Bölge Müdürü Tolga Dur, “Yardım topluluğumuz çok farklı inançtan gönüllülerden oluşuyor. Yardımı gerçekleştirenler içerisinde Antalya’da yaşayan yerleşik yabancılar da mevcut. Yardım eden etmeyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yardım kampanyasına katkıda bulunan Ukrayna Ailesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vita Mykhaylova, Kırgızistan’da yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Mykhaylova, “Biz de bu yardım kampanyası içerisinde bir tuzumuz olmasını istedik. Maddi olarak çok destek veremesek de manevi destek vermeye çalıştık. Kimse Yok Mu’nun bu tür etkinlikleri ve yardım kampanyalarında artık biz de varız.” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir tarafından toplanan yardımlar İzmir’de toplanıp buradan Kırgızistan’a götürülecek. Türkiye’den Kırgızistan’a 5 TIR dolusu yardım gidecek.

Özkan Mayda-Antalya-Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]