Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

582 kilo kokain nasıl yakalandı? [FOTO GALERİ]

Ukrayna’nın ticaret ve liman şehri Odesa’da yapılan bir operasyondan ülke tarihinde bir ilke imza atıldı. Bolivya’dan gelen bir gemide 60 milyon dolar değerinde 582 kilonun üzerinde kokain ele geçirildi.

Odesa Gümrük Servisi’nden yapılan açıklamada ülkeye getirilen hurda demir içerisindeki borular içerisine gizlenmiş ülke tarihinde rekor derece olan kokain partisi yapılan sıkı kontrolde yakalandı.

582,35 kilo kokainin ele geçirilmesinde ise dünyanın en önemli demir ihracatçısı konumundaki Ukrayna’ya hurda demir sokulmak istenmesi önemli rol oynadığı bildirildi.

Gümrük muhafızları demir ülkesine Bolivya’dan hurda demir getirilmesinden şüphelenerek detaylı bir kontrole başladı. Yapılan açıklamada narkotik kaçakçılarının girişte hurda demirin bu denli sıkı kontrole tabi tutulacağını hesap etmediklerinden yakayı ele verdiklerini belirtti.

Ukrayna’da narkotik ve gümrük ekiplerinin seri operasyonları devam ederken ülke tarihinin en büyük kokain partisi ile ilgili de soruşturma dosyası açıldı. Uzmanlar yakalanan narkotiğin kalitesinin yüksek olduğu için piyasa değerinin 60 milyon doların üzerinde olacağını söylüyor.

30 Haziran 2010’da yine Bolivya’dan Odessa limanına gelen bir gemide de 152 kilo kokain ele geçirilmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]