Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da bugün Filo Günü (F0T0)

Ukrayna bugün Filo Günü’nü kutluyor. Kutlamalar Karadeniz kıyısındaki Sivastopol Şehri’nde savaş gemileri geçit töreni ile başladı. Bölgede temaslarda bulunan ve kutlamalara iştirak eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Sivastopol’de yapımı devam eden bir savaş gemisinde de incelemelerde bulundu.

Sivastopol’de denizcilere hitaben bir konuşma yapan Viktor Yanukoviç, aylıklarını iki kat arttıracağını vaat etti. Korsanlar ile mücadelede gösterdikleri başarıdan dolayı denizcileri kutlayan Yanukoviç Ukraynalı gemicilerin Rusya’nın Karadeniz filosu ile yaptıkları özverili işbirliği nedeniyle de teşekkür etti.

Ukraynalı denizcilerin mesleki günü olarak ilan edilen Filo Günü (Deniz Kuvvetleri Günü) Ukrayna’nın üçüncü cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’nun 18 Kasım 2008 yılında çıkardığı kararı ile her yıl Temmuz ayının ilk Pazar günü kutlanmaya başladı.

YUNUS ERDOĞDU – KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]