Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Oles Honchar’, Esma Sultan Yalısı’na giriyordu

İstanbul Boğaz’ından geçmekte olan ‘Oles Honchar’ isimli Ukrayna bayraklı kuru yük gemisi, Esma Sultan Yalısı’na sürtünerek karaya oturdu. Bir iki metre farkla sahil şeridinden teğet geçen ve vatandaşların büyük tehlike atlattığı olay nedeniyle kıyıda oturan onlarca kişi büyük korku yaşadı.

Kuzey-güney geçişi yapan Ukrayna bayraklı, 5 bin 500 ton soya fasulyesi yüklü, 128 metre uzunluğundaki ‘Oles Honchar’ adlı kuru yük gemisi, dün saat 22.00 sıralarında Ortaköy önlerinde Esma Sultan Yalısı’na yaslanarak karaya oturdu. Tehlike olduğunu anlayan geminin kaptanının demir atıp, hızını yavaşlatması olası facianın önüne geçti. Koca gemiyi bir anda karşılarında gören onlarca vatandaş büyük tehlike atlattı. Geminin kendilerine doğru geldiğini gören onlarca kişi koşarak sahilden uzaklaştı.

Kazanın ardından “Kurtarma 1” ve “Kurtarma 3” römorkörleri olay yerine sevk edildi. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi gemide ve çevresinde olay yeri inceleme ve hasar tespiti çalışmasında bulundu. Geminin Ahırkapı açıklarına çekileceği öğrenildi.

Geminin sahil şeridini teğet geçtiğini belirten Mehmet Kalyoncu adlı bir görgü tanığı, “Yük gemisini bir anda karşımızda gördük. Korkudan benimle birlikte sahilde oturan onlarca kişi kıyı şeridinden koşarak uzaklaştı. Geminin demir atması olası facianın önüne geçti” dedi. Geçtiğimiz hafta da bir gemi kazasının yaşandığına dikkat çeken Kalyoncu, yetkilileri kazalara önlem alma konusunda daha duyarlı davranmaya davet etti.

 

Ali Cansev  – İSTANBUL(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]