Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı öğrenciler Sakarya’da Türkçe öğrenecek

Türk dili ve kültürünü tanıtmak amacıyla Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından her sene düzenlenen Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl da ilgi büyük oldu.

Ukrayna Luhansk, Bosna’dan Tuzla, Kıbrıs’tan Yakın Doğu ve Rusya’dan Astrahan Devlet Üniversitesi ve TİKA Afganistan Kabil Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 23 öğrenci SAÜ’de Türkçe Yaz Okulu’na katılıyor. 2 hafta sürecek Türkçe Yaz Okulu’nda konuk öğrenciler Türk dili ve kültürü ile ilgili dersler alacak. Öğrenciler ayrıca önemli tarihi ve kültürel yerleri gezecek.

SAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, geleneksel hale getirdikleri Türkçe Yaz Okulu’nun farklı ülkelerin üniversite öğrencileri ile Türkiye arasında kültür alışverişini sağlamak, ülkeyi ve SAÜ’yü yabancı öğrencilere tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Türkçenin gelecekte dünya dili olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Ekiz, “İnşallah yakın gelecekte Türkçe konuşup Türkçe anlaşacağız.” dedi. Türkçeye ilgi duyan yabancı öğrencilerin Türk dilini daha iyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu’na, katılan öğrenciler, İstanbul’daki tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret edecek.

 

Duran Savaş / Türkiye

UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]