Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[VİDEO] Berat Yıldız, “Ukraynalılar, Türkçe’yi bir kez daha keşfediyor”

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna etabına yaptıkları katıklarından dolayı Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız’a plaket verildi.

Ukrayna Türkçe Olimpiyatları Koordinatörü Ahmet Aydın’ı kabul eden Berat Yıldız, Türkçe Olimpiyatları ve oluşturduğu etkiyle ilgili Cihan Haber Ajansı’a (Cihan) açıklamada bulundu.

Yıldız; “Türkçe Olimpiyatları bütün dünyada gerçekleştiriliyor ama Ukrayna’dakini özellikle önemsiyorum. Çünkü, bu coğrafyada Türkçe bir zamanlar en fazla konuşulan önemli dillerinden biriydi. Çünkü tarihi bir geçmişe sahip ve bugün Ukraynacanın içerisinde de birçok kelimenin, Türkçe ile alakası olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz” dedi.

Türkçe Olimpiyatları sayesinde uzun bir aradan sonra bu tarihin yeniden canlandığına dikkat çeken Berat Yıldız; “Artık, Türkçeyi, Ukrayna insanları bir kez daha keşfediyor. Aslında bir nevi tarihlerine dönüyorlar. Bu yolu açanda buradaki Meridyen Okulu ve değerli yöneticileridir. Bizimde buna katkımız olduysa ya da Türkçe’nin bu coğrafyada yeniden canlanmasındaki çalışmalara, bundan memnuniyet duyarız. İnşallah daha iyi şekillerde, daha iyi organizasyonlarda daha geniş kapsamlı organizasyonlarda bu işi yürütmeyi başaracağız. ” dedi.

Berat Yıldız, olimpiyatların ödül törenine de katılmış, Türk diline katkıda bulunan şahıs ve kurumlara verilen Olimpiyat Dostluk ve Diyalog ödüllerini sahiplerine takdim etmişti. 2011 Olimpiyat Dostluk Ödülü iki ülke arasındaki ilişkiler noktasında gösterdiği üstün gayretlerinden dolayı Kiev İl Eğitim Müdürü Vera Gorunova, ’ya, 2011 Diyalog Ödülleri ise Ukrayna’nın ilk Ankara Büyükelçisi Egor Turyanskiy ile geçtiğimiz Şubat ayında rektörü olduğu üniversite bünyesinde açılan Türk Kültür Merkezi ile adından söz ettiren Boris Grinçenko Üniversitesi Rektörü Viktor Ognevyuk’e verilmişti.

Ukrayna elemelerine finalinde ise Berat Yıldız davetli ve katılımcılara; “Ukrayna yetenekli insanların coğrafyasıdır. Bunu tekrar bugün görüyoruz. Bunun Türk dünyası ile alakası da çok ciddidir. Dünya coğrafyasında eğer 5 tane büyük Türkolog varsa bunun 2’si Ukrayna topraklarından çıkmıştır. Birisi Türkolog Agatangel Kırımskiy diğeriyse Omelyan Pritsak’tır. Bu şekilde Türkoloji’ye, Türk dünyasına katkısı olan insanların çıktığı coğrafyadan bu şekildeki bir organizasyonla bunun yenilerinin çıkacağını görmek ümit etmek gerçekten bizim için çok onur verici.” şeklinde hitap etmişti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]