Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte Türk öğrencilerin İsrail konsolosluğu önünde okuduğu bildiri FOTO

Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere yönelik kanlı saldırıda bulunan İsrail, Ukrayna’nın başkenti, Kiev’de de protesto edildi. Ukrayna’da eğitim gören Türk öğrencilerin inisiyatifiyle, başlayan eyleme Ukrayna’daki Arapların yanı sıra Marksist guruplar da destek verdi.

İşte; Uluslararası Türkiye Ukrayna Öğrenci Derneği (UTUOD) Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Yılmaz konsolosluk önünde okuduğu bildirinin tam metni:

“Öncelikle İsrail’in korsan saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bugün Ukrayna’da bulunan Türkler ve bize destek olmaya gelen diğer milletlerden kardeşlerim adına, sadece Ukrayna’ya değil, tüm dünyaya sesleniyorum!

İsrail, uluslararası sularda, 32 milletten yüzlerce gönüllünün bulunduğu yardım gemisine, haince korsan bir saldırı yapmıştır. Gemide; İsrail’in iddia ettiğinin aksine, Gazze’deki çocuklar, yıkılan evler ve hasta halk için götürülen yardımlardan başka hiç bir şey bulunmamaktaydı ve bu yardım gemisinin Gazze’ye gittiği tüm dünyaya önceden duyurulmuştu.

İsrail her zaman kendi uydurduğu yalanlara dayanarak, sürekli, bir tarafa saldırı yapmıştır. Nitekim pazartesi olan bu saldırıda da aynı yalanların arkasına gizlenerek, ilerinde 1 yaşında bir çocuğun da bulunduğu “Mavi Marmara” isimli geminin içindeki insanlara gözünü kırpmadan ateş açıp, birçok kişiyi şehit edip, yaralamıştır.

Yaralıların ellerine kelepçe takarak müdahale etmeleri, İsrail’in hala kana doymayan bir canavar olduğunu göstermiştir. Ama şunu kesinlikle unutmamalılar ki, eğer biz vatanımız için kan isteyecek olursak, dünyanın şah damarını dahi keseriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yapılan hain ve kanlı katliam, her türlü laneti hak etmiştir. Saldırı apaçık uluslararası hukuka aykırıdır ve sadece o gemilerdekilere karşı değil, tüm insanlığa karşı yapılmıştır. İsrail hak ettiği cezayı çekmelidir.

Bizim yardım gemimize bu hain korsan saldırıyı yapan devletin; Filistin’de, Gazze’de her gün işlediği insanlık suçlarının boyutunu anlamak artık kolaydır.

İsrail artık işlediği bu insanlık suçlarına bir son vermelidir. Derhal Gazze’ye olan ambargoyu kaldırmalıdır. Oraya yapılacak yardımlara engel olmamalıdır. Ölenlerin naaşlarını ve yaralıları derhal ülkelerine göndermelidir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]