Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Basketbolda 2009-2010 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe Ülker oldu FOTO GALERİ

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6.maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 76-51’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı Lacivertliler, bu sonuçla seriyi 4-2 kazanarak Beko Basketbol Ligi’nde 2009/2010 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar – Recep Ankaralı – Murat Biricik

Fenerbahçe Ülker (76): Roko Ukic 15 (1 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 16 (2 ribaund), Ömer Onan 5 (1 ribaund- 4 asist), Rasim Başak (1 ribaund), Semih Erden 13 (6 ribaund- 1 asist), Damir Mrsic 3, Gasper Vidmar 8 (6 ribaund), Lynn Greer 2 (3 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 11 (8 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 2 asist)

Efes Pilsen (51): Mario Kasun 5 (3 ribaund), Charles Smith 15 (10 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 5 (1 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6, Kaya Peker 3 (5 ribaund), Duşan Cantekin (1 ribaund), Bostjan Nachbar 8, Ermal Kurtoğlu 3, Sinan Güler 4 (6 ribaund), Ender Aslan (1 ribaund- 3 asist), Ali Işık 2

1. Periyot: 30-12

2. Periyot: 15-12

3. Periyot: 20- 8

4. Periyot: 11-19

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6.maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 76-51’lik skorla mağlup ederek 2009/10 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6.maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i 76-51’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı Lacivertliler, bu sonuçla seriyi 4-2 ile kazanarak Beko Basketbol Ligi’nde 2009/10 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Karşılaşmaya Ömer Onan’ın üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Semih Erden’in de sayılarıyla ilk dakikayı 6-0 önde geçti. Maçtaki ilk sayılarını Mario Kasun ile boyalı alandan bulan Efes Pilsen, Preston Shumpert’in üç sayılık basketinin ardından Tarence Kinsey ve Gasper Vidmar’ın basketlerine engel olamayınca ilk beş dakikalık zaman dilimi 12-7 geçildi. Hücumlarda üst üste top kayıplara yapan ve skor üretmekte zorluk çeken Efes Pilsen, Roko Ukic ve Tarence Kinsey’i durduramayınca son iki dakikaya girilirken fark 11 sayıya çıktı. (18-7) Mirsad Türkcan, Oğuz Savaş ve Roko Ukic ile 14-3’lük bir seri yakalayan Sarı Lacivertli ekip, Efes Pilsen karşısında farkı giderek açtı ve ilk periyodu 30-12 önde tamamladı.

İkinci periyoda Kaya Peker’in sayısıyla başlayan Efes Pilsen, Tarence Kinsey ve Semih Erden’in basketlerine engel olamadı. İkinci periyodun ilk üç dakikası dolarken Charles Smith’in üç sayılık basketine Sarı Lacivertli ekip Lynn Greer ile karşılık verdi ve skor 38-15’e taşındı. İki dakikalık zaman diliminde iki takımda skor üretmekte zorlanırken, Roko Ukic ve Semih Erden’in basketlerine Efes Pilsen Igor Rakocevic ve Charles Smith ile yanıt verdi. Nachbar’ın turnikesinin ardından skor 42-23’e taşınırken, Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan ile bulduğu üç sayılık basketin ardından Preston Shumpert’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılara engel olamadı. Fenerbahçe Ülker savunması karşısında skor üretmekte zorluk çeken Efes Pilsen, Damir Mrsic’in üç sayılık basketine engel olamayınca devre 45-24 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı.

Üçüncü periyotun ilk bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşarken, Ömer Onan’ın pasını iyi değerlendiren Semih Erden, smaç basketiyle skoru 50-24’e getirdi. Devrenin ilk sayılarını Mario Kasun ile serbest atış çizgisinden bulan Efes Pilsen, savunmada Roko Ukic, Mirsad Türkcan ve Semih Erden üçlüsünün sayılarına engel olamadı. Fenerbahçe Ülker, 25.dakikasını 60-27 üstün geçtiği mücadelede dördüncü periyota 33 sayı farkla 65-32 üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine Efes Pilsen, Charles Smith’in üç sayı basketiyle başladı. Mirsad Türkcan ve Roko Ukic ikilisiyle hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe Ülker, farkın da kapanmasına izin vermedi. Son bölümde üç kısaya dönen Sarı Lacivertliler, Semih Erden’in boyalı alandan bulduğu basketlerle de kontrolü elinden bırakmadı. Fenerbahçe Ülker, 37.dakikasına 71-46 üstünlükle girdiği karşılaşmadan 76-51 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Çetin Tümpalay-Spor-Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]