Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Tacikistan’a yardım etme kararı aldı

Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov, Tacikistan’da baş gösteren çocuk felci salgınına karşı bu ülkeye yardım etmek istediklerini kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Azarov, “Bugün biz Tacikistan’a yapılacak insani yardım konusunu görüşeceğiz. Bu konuyu Tacik mevkidaşım ile görüştük. Gerçekten de Tacikistan’ın şu an acil yardıma ihtiyacı var.” dedi.

Tacikistan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, ülkede 470 çocuk felci salgını görüldü. Ülkede salgına karşı aşı kampanyası bütün hızıyla devam ediyor. 6 yaşına kadar olan bütün çocukların aşılandığı ülkede halk tedirgin.

Bu arada, Tacikistan’ın kapı komşusu Özbekistan da çocuk felci salgınına karşı tedbirlerini arttırıyor. Aşı kampanyasını başlatan Özbekistan, Tacikistan ile sınırındaki Dostluk kapısında sınır geçişlerine geçici olarak kısıtlama getirdi. Özbekistan’ın Duşanbe Büyükelçiliği Tacikistan Dışişleri Bakanlığına bu konuyla ilgili bir nota iletti.

Tacikistan’da en son 1997 yılında çocuk felci salgını görülmüştü.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]