Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna vizesi alan yabancıların sağlık sigortası yaptırmalı mı?

Bir yandan Ukrayna’ya giriş yapan yabancı uyruklu vatandaşlara vize uygulama işlemlerine ilişkin Ukrayna mevzuatının yanlış anlaşılmasının giderilmesi amacı ile diğer yandan da yabancı uyruklu vatandaşların sağlık sigortaların yaptırılmasıyla ilgili olarak Ukrayna’nın Konsolosluk Şubelerine sık sorulan; “Ukrayna vizesini alan yabancıların seyahat sigortası yaptırmalı mı?” sorusunun cevabını www.ukraynahaber.com okurları için derledik.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna vizesini alabilmek için başvuruda bulunan şahısların sağlık sigortasını yaptırmasının zorunlu olmadığını bildirdi.

Aynı zamanda Ukrayna’da yabancı vatandaşlarına sunulan sağlık hizmetlerinin para karşılığı verildiğini göz önünde bulundurulduğunda, Ukrayna’ya giriş yapmayı planlayan yabancı uyruklu vatandaşların sağlık sigortasını yaptırmalarında fayda görülüyor.

Söz konusu sağlık sigortası Ukrayna Sigortacılık Kanunu’na uyarak kurulmuş olan ve sağlık hizmetlerin verebilmesi için gerekli lisans almış olan her hangi bir sigorta şirketi tarafından verilebilmektedir.

Ayrıca söz konusu sağlık sigortası, Ukrayna’daki sigorta şirketi ile ilgili sözleşmeyi imzalayan yabancı bir şirket tarafından da verilebilmektedir.

227 sayılı ”Ukrayna Giriş İzni Veren Vize Belgelerine Dair” Ukrayna Başbakanlığı Kararnamesi’nin 12. maddesine göre, turistik vize alabilmek için yabancı uyruklu vatandaş gezisinin turistik amacını kanıtlayan aşağıdaki belgelerden birisini sunmak zorundadır:

– Turizm şirketi tarafından verilen voucher
– Ukrayna menşeli turizm şirketi tarafından verilen turistik belge,
– Turizm alanında faaliyet göstermekte olan otellerden konaklama masraflarının ödendiğine dair resmi belgeler

Yukarıdaki hususlar ile ilgili daha detaylı bilgiler almak isteyen vatandaşlar Ankara’da bulunmakta olan Ukrayna Büyükelçiliği’nden (Telefon: 0 312 440 52 89, dahili 120, 140) ve İstanbul’da bulunmakta olan Ukrayna Başkonsolosluğu’ndan (Telefon: 0212 662 25 41, 0212 662 27 35) alabilirler.

UKRAYNA HABER

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]