Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı gençler 19 Mayıs Türkiye’de kutladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Sakarya’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Atatürk Stadı’nda düzenlenen törenle devam etti. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Sıtkı Varlı, Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, askeri yetkililer, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Başer, 19 Mayıs 1919’da, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıktığını, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığını söyledi.

Şiirlerin okunmasının ardından kutlamalara katılan öğrenciler ve spor dallarını temsil eden sporcular resmigeçit töreni yaptı. Kutlamalarda Kosova, Gürcistan, Estonya, Ukrayna ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler de milli kıyafetleriyle geçit törenine katıldı.

Tören öğrencilerin ve sporcuların yaptığı gösteriler ve halk oyunlarıyla son buldu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]