Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ile Rusya arasında 8 anlaşma imzalandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç başkanlığında gerçekleşen üçüncü Ukrayna-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısı akabinde sekiz anlaşma imzalandı.

Avrupa kıtasının iletişimini iyileştirmek isteyen Ukrayna ve Rusya Devlet Başkanları, Avrupa güvenlik sistemi iyileştirmeye beyanını imzaladı.

Karadeniz havzasının iki önemli ülkesi Rusya ile Ukrayna, Karadeniz’in çevre güvenliği güçlendirmek için birlikte çalışacak. Taraflar Türkiye’nin girişimi ve öncülüğüyle kurulan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) etkinliğini artırmaya yönelik faaliyetleri destekleyecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Ukrayna-Rusya devlet sınırlarının yeniden belirlenmesine ilişkin anlaşmayı imzaladı.

Ukrayna ile Rusya uzay ajansları arasında, Rus ordusu tarafından geliştirilen radyo dalgası odaklı GLONASS (Globalnaya Navigatsionnaya Sputnikovaya Sistema / Küresel Navigasyon Uydu Sistemi) ortak kullanımı ve geliştirilmesi hususunda da anlaşmaya varıldı. Uydu işbirliği ile ulaştırma, tarım, maden kaynakları, turizm ve arazi kullanımı gibi alanlarda işbirliği öngörülüyor.

Ukrayna ve Rusya arasında; eğitim, kültür, Ukrayna Devlet Bankası Ukreximbank ve VTB Bank arasında işbirliğini sağlayacak anlaşmalara da imza atıldı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]