Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Zamanı daha iyi yönetmenin yolları

Bilgisayarlar ve internetin hayatı daha da kolaylaştıracağı düşünülüyordu. Bunun yerine, artık insanlar öncekinden daha meşgul görünüyorlar. Ancak zaman yönetimi sayesinde siz de biraz rahat nefes alabilirsiniz.

Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, ister tek başına isterseniz ailenizle yaşayın, zaman yönetimini öğrenmenin gününüzü kurtarıyor. İşte zaman yönetimi için bazı ipuçları:

1. Bir program ya da yapılacaklar listesi oluşturun. Belirli görevleri yerine getirmek için başlıklar halinde bunları yazın.

2. Zor projeleri yerine getirmek için plan yapın.

3. Kendiniz de dâhil insanlar için zamanı programlayın. Her zamankinden yarım saat erken kalkarak ya da yarım saat geç yatarak biraz kişisel zaman oluşturun. Eşinize özel bir gün planlayın ya da arkadaşlarınızla bir öğle yemeği düzenleyin.

4. Yapmak istediklerinizi önem sırasına göre düzenleyin. Yapacağınıza söz verdiğiniz işler üzerine yoğunlaşın. Stratejik düşünün.

5. Yapmaktan sıkıldığınız işleri havale edin. İşyerinizde projelerinizi alt kadronuzdaki çalışanlara devredebilirsiniz. Evde ise ev işlerini yaparken çocuklarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Bahçenizi düzenlemesi için bir bahçıvanla anlaşabilirsiniz.

6. Zamanınızı çalacak ve zorunlu olmayan taleplere “HAYIR” demeyi öğrenin. Eğer zamanınız yoksa herhangi bir kurula, komisyona gönüllü olmayın veya katılacak zamanınız yoksa davetleri reddedin.

7. Mümkünse işlerinizi ertelemeye çalışın.

8. Mükemmellikten kaçının. Zamanınızı saplantılı işleri mükemmel yapmak için harcamayın. Bunun yerine başka bir işi daha iyi hale getirebilirsiniz.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]