Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya ile Türkiye arasında vize kaldırılması tamam FOTO GALERİ

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı ortak toplantıda vizelerin kaldırılmasının tarihi sıçrama anlaşması olduğunu söyledi. 

 

“Her şeyden önce milyonlarca insanın yaşamını kolaylaştırmaya yöneliktir.” diyen Medvedev, vize anlaşmasıyla tatile gelme imkanı doğduğunu ifade etti. Medvedev, “Anlaşmaya hazırız. 30 günlük ziyareti yapan herkese geçerli olacaktır. Her şeyden önce bizim turistlerimiz için geçerli olacaktır.” dedi.

Gül ve Medvedev, Çankaya Köşkü’nde ortak açıklamanın ardından soruları cevapladı. ‘Vizenin kaldırılması anlaşması ne zaman yürürlüğe girecek? Rusya’nın menfaati ne olacak?’ sorusana Gül, anlaşmadaki menfaatin karşılıklı olduğunu söyledi. Gül, “Yapılan her anlaşma her iki ülkeye menfaat sağlıyorsa değerlidir ve sürdürülebilir. Vizenin kaldırılması Rus ve Türk halkı için çok memnuniyet vericidir. İlk faydayı da turistler görecektir. Ticaret erbabı nakliyeciler, şoförler görecektir. Türkiye ile Rusya arasındaki 3 milyon turist geliyorsa onların işini kolaylaştırmak bir noktada görevdir. Büyük gurur duyuyoruz. Rus yönetimine takdirlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

KABUL ANLAŞMASININ İMZALANMASIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev ise enerji ve ulaştırma anlaşmalarının sağladığı kolaylıklar olduğunu, bunların devlete para kazandırdığını ifade etti. Bu anlaşmalarda insanlarının doğrudan bağlantısı görülmediğini, ancak vize anlaşmasının vatandaşlara doğrudan yansıdığını kaydeden Medvedev, “Türkiye’ye 2,5 milyon insanımız geldi. Kriz öncesinde 3 milyondu. Bu sene de bu kadar gelecek. Vize parası vermeden girecek. İnsanlarımız Türkiye’de tatil yapmayı seviyor. Yürürlüğe girmesi kabul anlaşmasının kabulüyle birlikte. Bununla birlikte metinler hazırlanmıştır. En kısa zamanda bu çalışma yapılacak. O zaman anlaşma yürürlüğe girecektir. Müstesna dönüm noktası olabilecek bir imkandır. İnsani mübadele için büyük fırsattır. Sayın Gül’ü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]