Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Topal tur UEFA

Avrupa Ligi’nde Moskova deplasmanından beraberlikle dönerek, ilk maçtaki 2-0 galibiyetin avantajı ile ilk 16’ya kaldı Fenerbahçe. Hasan Ali’yi Caner’in yerine oynatması dışında başka bir kadro değişikliğine gitmedi Vitor Pareira.

İçerdeki ezici oyun üstünlüğünün aynı şekilde deplasmanda gösterilmesini beklemek iyimserlik olurdu, yine de bu kadar da tutuk ve etkisiz bir oyun beklemiyordum.

Maça baskıyı ikinci bölgede ve geride yaparak başladı Fenerbahçe ve doğru olan da buydu. Buna rağmen Mehmet Topal, Souza ve Ozan üçlüsünden oluşan orta saha hemen hemen her deplasmanda olduğu gibi oyunu açma ve pas yaparak topa sahip olma konusunda çok yetersiz kaldı. Böyle olunca Nani ve Volkan Şen’in bireysel çabalarıyla hücum bölgesine top taşımaya çalıştı Fenerbahçe takımı. Nani topla ve kendi ile mücadele etmeye devam ederken Volkan ise son hamleye kadar mükemmel işler yaparken topu Persie’ye aktarma konusunda sınıfta kaldı.

Duran Top Karmaşası Vitor Pareira’nın anlamadığım duran top taktiği inadı Fenerbahçe için pahalıya mal oluyordu. İlk devre biterken kullanılan kornerlerdeki paslaşma ısrarı topu kaleciye kadar götürünce maçın başından beri pas hatası yapan Fabiano hatasını tekrarladı ve Fenerbahçe devreye yenik girdi. Topal, Josef, Kjaer, Altes hatta Nani ve Persie gibi hava topları ile skor üretecek çok oyuncusu olan bir takımın her korner atışını böyle kullanması çok ilginç.

İkinci yarıda Persie, Ozan, Hasan Ali ve Volkan rakip savunma üzerine biraz olsun dikine gitmeyi deneyince rakibin iki ön libero oyuncusu kart gördü. Bu arada Fenerbahçe takımı savunma oyunu oynarken bile inanılmaz iki pozisyon verdi, bu pozisyonların golle sonuçlanmamasına teşekkür etmeli oyuncular ki maçın kırılma anları anlamına geliyordu.

İçine Mustafa Denizli kaçan, Pareira takımın rakibe karşı dikine gidebilecek, topu ileri taşıyabilecek ve asist yapabilecek iki oyuncusu Alper ve Caner varken Pareira orta sahaya bir stoper daha aldı. Kjaer, Alves, Kadlec, Mehmet Topal ve Souza ile adeta 5 stoper gibi katı defans mantığında çare aradı Pareira.

Tribünleri boş, futbol ekolü ve kültüründen uzak, kadrosu Fernandes dışında Türkiye ligindeki Mersin ve Sivas kadrolarından daha geride diyebileceğimiz bir rakip Lokomotif Moskova...

Bu ekibe karşı bile bu kadar etkisiz görüntü önümüzdeki turlar için soru işareti oluşturuyor. Paslaşma inadından vazgeçerek, direkt ortayla kullanılan kornerden gelen Mehmet Topal‘ın şans golü turu getirdi getirmesine, ancak bundan sonraki aşamada bir kaç takım haricinde Şampiyonlar Ligi kalitesinde takımların olduğu Avrupa Ligi için bu mantık ile başarılı olmak oldukça iyimser bir temenni olacaktır.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]