Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uçak kazasında kurtulan olmadı: 132 ölü

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski’nin uçağı Rusya’nın batısında Dinyeper Nehri yakınlığındaki Smolensk şehri havalanı inişi sırasında düştü.

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşinin de içinde olduğu Varşova-Smolensk seferini yapan uçaktaki 132 kişinin öldüğü bildirildi.

Varşova’dan Moskova’ya doğru hareket eden Tu-154 model uçak Rusya’nın başkenti Moskova’ya 375 kilometre mesafede bulunan Smolensk kentinde düştü. Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı, uçakta kurtulan olmadığını duyurdu.

Polonya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Piotr Paszkowski uçakta Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ve eşinin de bulunduğunu açıkladı. Ria Novosti haber ajanının Olağanüstü Hal Bakanlığı yetkilisi Vladimir Markin’den aldığı bilgiye göre, uçakta 132 yolcu vardı.

Uçağın Smolensk kentinde bulunan askeri havalimanına iniş yaparken 300-400 metre mesafede düştüğü kaydedildi. Askeri alana 1.5 kilometre uzağa düşen uçağın yoğun sis nedeni ile düşmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

Polonya devlet ajansı PAP, Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski’nin Rusya’da düşen uçağında kurtulan olmadığını duyurdu.

Polonya halkına baş sağlığı diliyoruz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]