Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Güney Kıbrıs’ta

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin başkenti Lefkoşa’da temaslarına başladı.

Beraberinde kalabalık bir heyetle birlikte 8-9 Kasım tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ta bulunan Yanukoviç ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas bir araya geldi. Resmi karşılama merasimi akabinde gerçekleşen görüşmede konuşan Yanukoviç, “Ukrayna ve Kıbrıs arasında ilişkilerin daha dinamik ve efektif gelişecek yeni bir dönem açıyoruz.” dedi.

Şimdiye kadar Ukraynalı Cumhurbaşkanların Kıbrıs’a ziyaret etmemesini büyük bir hata olarak değerlendiren Yanukoviç, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerekli seviyeye çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yanukoviç, bu ziyaret esnasında imzalanan anlaşmaların; insani, ekonomik ve siyasi ilişkilerin yeni seviyeye taşıyacağını belirtti.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas ise iki devlet arasında ikili ilişkilerin gelişmesi için sağlam bir temeli olduğunu söyledi. Dimitris Hristofyas, “Bizim ilişkilerimiz uzun soluklu, kültürel ve siyasi ilkelere dayanmaktadır ve her şeyden önce, egemenliği ve bağımsızlığı için eşitlik ve karşılıklı saygı ilkesi üzerine kurulmuş bir ilişki.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]