Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

UEFA Başkanı Platini, Ukrayna’ya İki ay süre tanıdı

UEFA Başkanı Michel Platini, 2012 Avrupa Şampiyonası’na Polonya ile ortaklaşa ev sahipliği yapacak olan Ukrayna’daki hazırlıkları  yerinde görmek üzere teftişe geldi.

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya yönelik yaptığı açıklamalarla ülke gündemini uzun süre meşgul eden UEFA Başkanı Michel Platini, bugün Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Ukrayna’nın yeni iktidarı ile ilk kez görüşen Platini hazırlıkların zamanından tamamlanacağı sözünü aldı.

Futbol Federasyonu Başkanı Grigoriy Surkis’in üç yıldır çok iyi çalıştığını belirten Platini, devlet garantisi istediklerini vurguladı. Platini, “Önümüzdeki iki ay içinde, Ukrayna Euro 2012 hazırlıklarını hızlandırmalı. Cumhurbaşkanı Yanukoviç, tüm hazırlıkların zamanında tamamlanacağını ve projelerin ilerleyişini bizzat kendisinin takip edeceği hususunda güvence verdi.” dedi.

Ukrayna basını Platinin basın toplantısı süresince gülümsemesini, Platini ile Yanukoviç arasında geçen yarım saatlik görüşmenin olumlu geçtiği şeklinde yorumladı.

Ukrayna temasları çerçevesinde Lviv kentinde de incelemelerde bulunacak olan Platini, Lviv’deki stadyum ve havaalanı inşaatlarının gecikmeli bir şekilde ilerlediğini ifade etti. UEFA Başkanı Platini iki günlük ziyaret süresince; Donetsk’teki Donbass Arena ve havaalanındaki çalışmaları ve Harkiv’deki hazırlıkları yerinde görecek.

Euro 2012’de, Ukrayna’da, şampiyona finaline ev sahipliği yapacak Kiev Olimpiyat Stadyumu’nun yanı sıra Lviv, Donetsk ve Harkiv stadyumlarının da kullanılması öngörülüyor. Şampiyonaya Polonya ise Varşova, Gdansk, Poznan ve Wroclaw stadyumlarıyla ev sahipliği yapacak.

Polonya ile Ukrayna 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı birlikte düzenlemeye hak kazanmıştı.

YUNUS ERDOĞDU KİEV CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]