Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Apple Mac bilgisayarlara virüs bulaşmaz

Mac bilgisayarlara virüs bulaşır mı? Bilgisayarlar ya da elektronik cihazlar hakkında doğru bilinen başka yanlışlar var mı sizce? BBC Focus dergisinde yer alan haberden bir bölüm.

Apple hayranları, MacBook Pro bilgisayarlarının PC’ler gibi virüslerden etkilenmediğini söyler.
Fakat gerçek olan Mac’lerin de hacker veya virüs saldırılarına açık olduğudur.

Antivirüs şirketi Symantec’te görevli güvenlik uzmanı Derek O’Carrol, Mac’lerin de en az PC’ler kadar savunmasız ve saldırıya açık olduğunu söyledi.

Her yıl daha fazla insan Apple’ın parıltılı ve pahalı ürünlerini alırken, geçtiğimiz yıl Mac bilgisayarlara yapılan saldırılarda artış görüldüğünü belirten uzmanlar, Mac’ler üzerinde çalışan ve bilgisayarda bir arka kapı açan “OSX.Iservice” isimli bir truva atı olduğunu söyledi.

Bu virüs, bazı Mac kullanıcılarının bilgisayarlarındaki hayati veriler içeren sürücülerinin hackerlar tarafından tarafından boşaltılmasına neden oluyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]