Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Paskalya Yortu kutlamaları başladı

Ukrayna’da gece saatlerinde başlayan Paskalya Yortusu kutlamaları sabah saatlerinde kadar devam etti. Ukrayna genelindeki Ortodokslar kiliselere gelerek yiyeceklerini kutsattı 40 süren riyazetlerini açtı.

Bir an önce oruçlarını açabilmek için kiliselere gece saatlerinden itibaren koşan Hıristiyanlar evlerinde getirdikleri başta dışı boyalı paskalya yumurtası olmak üzere bütün hayvansal gıdaları kutsal suyla kutsatmak için adeta yarıştı.

Ellerindeki sepetler ve rengârenk boyalı yumurtalarla piknik alanlarına akın eden Ukraynalılar ailecek 40 gün süren riyazetin bitişini mangal keyfiyle kutladı.

Katolik, Ortodoks ve Protestan gibi bütün Hıristiyan mezheplerinde Paskalya Bayramı farklı günlere denk geliyor. Hıristiyan dünyasının Paskalya kutlamaları 3 yılda bir kesişiyor bu yıl bütün mezhepler birlikte kutluyor

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]