Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Türk ve Ukraynalı Sanatçılar Birlikte Sahne Alıyor

Kiev Senfoni Orkestrası ve Mustafa Tanyeri’nin yönetimindeki Türk müzisyenlerin düzenlediği Mystique Love konseri, 8 Nisan Perşembe akşamı ülkenin en prestijli gösteri merkezi Kiev Taras Şevşenko Ulusal Opera binasında Türk-Ukrayna kültür ve dostluk akşamı yaşatacak.

Bugüne kadar Ukrayna ve Türkiye arasında yapılan en önemli ortak kültür etkinliği olarak büyük önem taşıyan konser, Büyükelçiliğimizin desteğinde, Doğuş İnşaat ve Gülsan İnşaat’ın ana sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Konserle ilgili dün UNİAN ajansında düzenlenen basın toplantısında, Büyükelçimiz Ahmet Bülent Meriç, müzisyen Mustafa Tanyeri, Kiev Senfoni Orkestrası Şefi German Makarenko ile organizasyonun ana sponsorlarından Gülsan İnşaat’ın temsilcisi Alper Gül ve organizatör ICG Investments şirketinden Ömer Aslan Ukraynalı ve Türk basın mensuplarına bilgi verdi.

Doğu müziği ile Batı müziğini bir araya getirecek bu önemli kültürel faaliyetin ilk defa yapıldığına dikkat çeken Büyükelçi Meriç, “Biz bunun ismini Mistik Aşk olarak koyduk. Bu ismi seçmemizin nedeni, Anadolu’nun çok zengin bir kültürel birikime sahip oluşu. Sufi müziği de bu derin kültürümüzün önemli bir parçası. Sufizm Türklerin İslam anlayışının çok önemli bir veçhesidir. Sufist okullar ilk defa müziği dinsel faaliyetlerin bir parçası haline getirmiştir. Bunun en önemli örneği de Mevleviliktir. Biz size 8 Nisan günü bunun güzel bir gösterisini yapacağız. Değerli sanatçımız Sayın Mustafa Tanyeri’nin müziği eşliğinde bir sema gösterisi yapılacak. Ayrıca Kiev Senfoni Orkestrası ve Sayın Mustafa Tanyeri, bizlere Ukrayna ve Türk şarkılarını birlikte sunacaklar. Böylece iki dost ve komşu ülkenin kültürleri birbirleriyle buluşmuş olacak. Ben T.C Büyükelçisi olarak böyle güzel bir kültürel etkinliğe destek vermekten çok mutluluk duyuyorum. Bu tarihte ilk defa yapılan bir çalışma. Dolayısıyla, ben 8 Nisan akşamını bir Türkiye Ukrayna dostluk akşamı haline getirmeyi düşünüyorum. Bu kültürel gece dostluğumuzu daha da pekiştirecektir” şeklinde konuştu.

Organizasyonun planlayıcısı Mustafa Tanyeri ise şunları söyledi:

“Ukrayna ile Türkiye arasında gerçekten uzun süreli bir yakınlık söz konusu. İki ülke halkları birbirlerine sempati ile bakıyor. Ancak bugüne kadar kültürel alanda çok fazla ortak çalışmamız yoktu. Özellikle iş dünyası ve turizm alanındaki yakınlığa biz yeni bir kültürel boyut getirmek isitedik. İlk defa Türkiye ve Ukrayna arasında ortak bir kültür etkinliği yapıldı. Yaklaşık 8 aydır üzerinde çalıştığımız ve arka planında çok geniş bir ekibin olduğu Mystique Love konserini 8 Nisan akşamı sizlere sunacağız. İki ayrı müzik kültürünü bir araya getiren bu tür çalışmalara uluslararası litaratürde ‘füzyon’ konseri diyoruz. İnşallah bu akşam iki ülke arasındaki dostluk ilişkisine çok önemli bir katkıda bulunmuş olacağız. Umuyorum bu çalışmayı başka çalışmalar takip edecek.”

Doğuş İnşaat ve Gülsan İnşaat’ın ana sponsorluğundaki ve iki bölümden oluşacak konserin ilk bölümünde, sema gösterisi eşliğinde, Türk Tasavvuf Müziğinden örnekler sunulacak. İkinci bölümde ise, Türk Sanat Müziğinin bilinen eserleri, Kırım şarkıları ve hareketli modern şarkılardan oluşacak canlı bir repertuvar yer alıyor.

8 Nisan Perşembe günü saat 19.00’daki konserin bilet fiyatları 250, 350, 450 grivna olarak değişiyor. Konserin biletleri Tike Restoran (044 – 417 4062), Bosfor Restoran (044 – 560 1765) ve Sultan Kafe’den (093 – 860 9056) temin edilebiliyor.

Kaynak: TUİD WEB

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]