Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Stil Sahibi Evin 7 Altın Kuralı

Canan Residence ve Fulya Terrace konut sitelerinin örnek dairelerini tasarlayan iç mimar Elif Kınıkoğlu, stil sahibi bir eve sahip olmanın yedi kuralı olduğunu söylüyor. Kınıkoğlu’nun pratik önerilerini aşağıdaki yazıda bulacaksınız.

Hepimiz dergilerde gördüğümüz stil sahibi evlere özeniriz ama bunu nasıl yapacağımızı bilemeyiz. Çoğu zaman bir iç mimarla çalışma şansına sahip olanlar bile, daha sonradan, evlerine çizgisini kaybettirecek dokunuşlar yaparlar.

Siz de evinizi sıradanlıktan kurtarmak isteyen dekorasyon meraklılarındansanız, bu yazı tam sizin için. Eğer bu cesaret isteyen harekete başlamaya karar verirseniz işte izleyeceğiniz yedi yol:

1. kural: Stil

Evinize kişilik katacak, kendinize ve yaşam biçiminize yakın bir tarz belirleyiniz. Akdeniz, etnik, tropikal, minimal, artdeco, Osmanlı gibi… Bütün çalışmanız bu ilk ve ana kuralın etrafında şekilleneceğinden bu konuda çok iyi karar vermelisiniz.

Eğer bütçeniz kısıtlıysa, elinizdeki mobilyalarınızın çoğunun stili neyse, o yönde gitmenizi tavsiye ederim. Eğer, bu işe bir bütçe ayırabiliyorsanız, gözlerinizi kapatıp hayalinizdeki evi gözünüzün önüne getirin. İşte stiliniz belirlendi.

2. kural: Kullanım şekli

Burası sizin eviniz ve sadece sizi mutlu etmesi gerekiyor. Dolayısıyla kurallara sıkışıp kalmayın. Evde yemek yemiyor musunuz; o zaman o kocaman yemek masanızı yeni eve çıkan kardeşinize verin.

Orta sehpanız tam istediğiniz ortamı salonunuzda sağlayacaktır. Böylece ne zamandır istediğiniz L kanepe için artık salonda yeriniz var. Eşiniz salonda otururken akşamları mutfakta tıkıldığınızı mı hissediyorsunuz; mutfak duvarınızdan salonunuza açılacak bir dikdörtgen boşluk ev yaşamınıza yeni bir boyut kazandıracaktır.

3. kural: Duvarlar

Eviniz küçük ve az ışık alıyorsa genel olarak açık renklere yönelin. Manzaralı pencerenizin karşısına şık bir ayna koyarak, ışığınızı ikiye katlayın. Evinizin bir duvarında değişiklik yaparak, duvar kağıdı veya taş kaplama gibi malzemelere yer verebilirsiniz. Ya da sadece farklı bir renge boyatarak bir odak noktası yaratabilirsiniz.

4. kural: Zeminler

Eviniz istediğinizden küçükse zeminlerinizde koyu parke ve taş döşemelerini tercih etmeyiniz. Mümkünse tüm mekanlarda aynı malzemeyi devam ettiriniz. Eğer döşemeniz koyu renkse ve değiştirme imkanınız yoksa, o zaman halılarınızı açık renklerde seçiniz. Yerlerde küçük aksesuarlara yer vermeyiniz.

5. kural: Perdeler

Perdelerinizi sade modeller ve dikkat çekmeyecek renklerden seçin. Arka planda kalmalarına izin verin. Perdelerin dekorasyonunuzu tamamlayıcı fonksiyonel öğeler olarak kalması yeterli olacaktır. Unutmayın, misafirlerinizin aklında evinizin kalması gerekiyor, perdelerinizin değil.

6. kural: Mobilyalar

Mevcut mobilyalarınızın kumaş ve cilalarını değiştirerek farklı bir hava yaratabilirsiniz. Kanepe ve koltuklarınıza kumaş seçerken, sadece biri için desenli kumaşı tercih edin. Örneğin kanepeniz düz renk ise ikili berjer takımınız floral kumaşlı olabilir.

Aynı formül ahşaplar için de geçerlidir. Bütün mobilyalarınız meşe ise sadece bir tanesi ‘wenge’ olabilir. Bunun dışında üçüncü bir ahşap cinsi evinizin bütünlüğünü bozacaktır. Ya da şöyle diyelim, bundan sonrası ancak uzman ellerle çözümlenebilir.

7. kural: Aksasuarlar

Öncelikle az çoktur ilkesinden yola çıkalım. Aksesuarlarınızı özenle ayrıştırın ve eviniz için belirlediğiniz tarz dışında olanları ayırın. Demode çerçeveler, eski yüzlü kuru çiçek aranjmanlar ile vedalaşın.

En az bir tane canlı, uzun boylu, yeşil bir bitkiniz olsun. Nasıl sizin kendinizle bütünleştirdiğiniz bir parfümünüz varsa, evinizin de bir kokuya ihtiyacı var. İçeri girdiğinizde sizi ferahlatacak güzel bir koku için, mum, oda ve nevresim spreyleri, tütsü ve halı tozlarından faydalanabilirsiniz.

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]