Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Poroşenko, yeni büyükelçilerin güven mektuplarını kabul etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna'da göreve başlayan; Hollanda, Lübnan ve Sudan büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’da göreve başlayan; Hollanda Büyükelçisi Eduard Hoeks, Lübnan Büyükelçisi Ali Daher ve Sudan Büyükelçisi Mohamed Eisa İsmail Dahab’ın güven mektuplarını kabul etti.

Poroşenko’nun, Hollanda Büyükelçisi Hoeks ile görüşme esnasında iki ülke arasındaki ticari, iktisadi ve yatım alanlarındaki olumlu gidişat konuşuldu.

Poroşenko’ya güven mektubunu sunan Lübnan elçisi Ali Daher ile bu sene Kiev’de gerçekleşecek hükümetler arası komisyon toplantısı ve siyasi diyalogun aktif hale getirilmesi ele alındı. Lübnan’ı Orta Doğu’da önemli bir partner olarak niteleyen Poroşenko, iki ülke ticari ilişkilerin geliştiği son bir yılda Ukrayna’nın ihracatının yüzde 25 arttığını dile getirdi.

Sudan Büyükelçisi İsmail Dahab’ı kabulünde ise Poroşenko, Ukrayna ile Sudan arasında ticari ekonomik işbirliğinin arttırılması için dışişleri bakanlığı arasında siyasi görüşmelere hazır olduklarını belirtti. Uluslararası organizasyonlarda tarafların birbiriyle olan iletişimine de dikkat çekildi.

Haber: Yunus Erdoğdu

Fotoğraflar: Mykhailo Markiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]