Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Metalist’in teknik direktörü Markeviç: “Beşiktaş iyi bir takım”

UEFA Kupası 1. Tur’unda Beşiktaş ile eşleşmesinin ardından bir açıklama yapan Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımının Teknik Direktörü Miron Markeviç, siyah beyazlı ekibin iyi bir takım olduğunu ve zayıf yönlerini bulmaya çalışacaklarını söyledi. Markeviç, Metalist Kharkiv’in resmi sitesinde yaptığı açıklamada Beşiktaş ile eşleşmelerini “Türkiye’nin en iyi takımlarından birisi Beşiktaş. Çok iyi bir takım. Bakacağız ve bütün zayıf noktalarını araştıracağız. Bizim için şu anda Beşiktaş maçı ikinci planda, şimdi biz Dnipropetrovsk’taki Dnipro maçına hazırlanıyoruz. Bundan sonra düşüneceğiz UEFA kupası maçlarını.” şeklinde yorumladı.

UKRAYNA’NIN KÖKLÜ TAKIMI: METALİST KHARKİV

UEFA Kupası 1.Tur’unda temsilcimiz Beşiktaş ile eşleşen Ukrayna’nın FC Metalist Kharkiv takımı, ülkenin köklü takımlarından biri. Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olan Kharkiv’de 1925 yılında kurulan kulübün geçmişinde SSCB Kupası gibi başarıları da buluyor. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 1992’den beri Ukrayna’da en üst düzey futbol ligi Vyscha Liha’da mücadele eden Metalist Kharkiv, ligde geride kalan 6. haftanın sonunda 3 galibiyet ve 3 beraberlikle 3. sırada bulunuyor.

Evindeki maçlarını 1926 yılında inşa edilmiş 30 bin kişilik Metalist Stadı’nda oynayan Metalist Kharkiv’in forma renkleri ise sarı-lacivert. Takım Ukrayna’da da kısaca “sarı lacivertler” olarak tanınıyor.

2006’dan bu yana saha zemininde düzeltmeler yapılmakta olan Metalist Stadı, Euro 2012 Şampiyonası’nda oynanacak bazı maçlara da ev sahipliği yapacak. Stat aynı zamanda 1960’lı yıllarda SSCB ülkeleri arasında su boşaltma sistemine sahip olan tek stadyum olarak ün kazanmıştı. Bunun yanında stat, Mayıs 2008’de ilk kez Ukrayna’nın başkenti Kiev dışında oynanan Ukrayna Kupası’na ev sahipliği yaparak bir ilke sahip olmuş.

Ukrayna ligi Vyscha Liha’yı geçtiğimiz yıl 3. sırada bitiren Metalist Kharkiv, bu sezon oynadığı 6 maçtan 3 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrılmış. 12 puanla ligde 3. sırada bulunan ve kendi evinde oynadığı 3 karşılaşmanın ikisinden galibiyetle ayrılarak birinde berabere kalan Kharkov takımı, dışarıda oynadığı maçlarda ise iki beraberlik ve bir galibiyet almış. Kharkov, toplam 6 maçta 10 gol atarken, 4 gol yemiş.

Kharkov, önümüzdeki ilk maçını yarın ligde altıncı sırada bulunan FC Dnipro Dnipropetrovsk takımı ile deplasmanda oynayacak.

Kulübün geçmişindeki ilginç bir anekdot ise 2001-2002 sezonundan. Bu sezon Ukrayna’da Khrakov ile birlikte FC Metalurh Zaporizhzhya ve FC Dnipro Dnipropetrovsk takımları ligi 40’ar puanla bitirmiş. Metalist Kharkov, takımların kendi aralarında oynanan karşılaşmalar göz önünde bulundurularak dördüncü sırada yer alıp UEFA Kupası’na katılmayı beklerken, Ukrayna Futbol Federasyonu FC Metalurh Zaporizhzhya takımının itirazının ardından keyfi bir uygulama ile Zaporizhzhya takımı dördüncü ilan edilmiş. Protestoların ardından federasyon, Metalist Kharkov’u 2002-2003 sezonunda ceza olarak bir alt lige düşürmüş. Ancak takım, yaşadığı mali krizin ardından Ukrayna’nın en büyük üçüncü bankası olan UkrSibbank tarafından satın alınarak, bir yıl sonra 2003-2004 sezonunda yeniden birinci lige yükselmeyi başarmış. Kulüp, 2006-2007 sezonunda da 3. olarak UEFA’ya katılmış.

GEÇMİŞTEKİ BAŞARILARI

Kurulduktan sonra adı birkaç kez değişen Kharkov takımı, 1936-1946 yılalrı arasında KhPZ, 1947-1956 yılları arasında Dzerzhinets, 1956-1965 yılları arasında Avangard, 1965-1991 yılları arasında Metallist adlarını kullanmış. Takım, 1992’den beri ise FC Metalist adını kullanıyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]