Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna gümrüklerindeki sorunlar çözülebilir

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Ukrayna gümrük kapılarında sıkıntı çeken Türk işadamlarının derdine derman olmak için girişimlerde bulunacak.

DEİK Türk – Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin yayınladığı bildiri ile işadamlarından sıkıntıları iletmelerini istedi.

Tarafımıza gönderilen bildiri;

“Ukrayna’da Faaliyet Gösteren Sayın Türk İşadamlarımız,

Malumları olduğu üzere, Ukrayna; ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi açısından en büyük potansiyele sahip ülkelerden birisidir. Maalesef, çeşitli nedenlerden kaynaklanan sorunlar bu potansiyelin karşılıklı menfaatlere dayalı verimli işbirliğine dönüşmesini olumsuz etkilemektedir.

Son dönemlerde, iki ülke hükümeti bu sorunların çözümü için gerekli önlemler alınması yönünde girişimlerde bulunmaktadır. T. C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 – 25 Ocak 2011 tarihlerinde gerçekleşen Kiev ziyaretinden sonra bu girişimler yoğunlaşmış ve daha somut içerik kazanmıştır.

Bu çerçevede, Ukrayna pazarında faaliyet gösteren Türk firmalarının en büyük sorunlarından birisi olan gümrük sorunlarının çözümüile ilgili gerçekçi önlemlerin görüşülmesi amacıyla, iki ülkenin yetkili kurumlarından kısıtlı sayıda temsilcinin katılacağı üst düzey bir toplantının düzenlenmesi planlanmaktadır.

Söz konusu toplantıya hazırlık kapsamında, Ukrayna pazarına yönelik faaliyette bulunan işadamlarımızın Ukrayna gümrüklerinde karşılaştıkları sorunlar ve gündeme alınmasını arzu ettikleri hususlara ilişkin bir bilgi notunu, firma ismi ve iletişim bilgileri de belirtilmek suretiyle, 15 Eylül 2011 tarihine kadar Türk – Ukrayna İş Konseyi Başdanışmanı Sayın Tahsin Erman’a elektronik posta yoluyla ([email protected]) iletmelerini rica ederim.

Saygılarımla,
Ruşen Çetin
Türk – Ukrayna İş Konseyi Başkanı”

Ukraynahaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]