Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Bölgeler Partisi: “Yuşçenko intihar etmez”

KİEV – 14.07.2006 16:39
Ukrayna’da 26 Mart meclis seçimlerinden birinci parti olarak çıkan Rusya yanlısı Bölgeler Partisi Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Nikolay Azarov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko “intihar etmez” diyerek Yuşçenko’nun Ukrayna Meclisi Verhovna Rada’yı fesh etme yoluna gitmeyeceğini söyledi.

Ukrayna siyasetinin en önemli aktörlerinden birisi olan Azarov yaptığı basın açıklamasında; “Bırakın; Timoşenko’nun Blok Byut’u ve “Bizim Ukrayna”, parlamento fesh edilir ümidini taşısınlar, çünkü cumhurbaşkanı yeni seçim sonucunda da meclise girecek güçleri kestiremiyor olamaz. Ama belki Bölgeler Partisi biraz daha fazla oy alır. Ayrıca seçime gidilmesi halinde ülke üç ay daha iktidarsızlıktan dolayı kaos içinde olacak. Cumhurbaşkanı intihar etmez, o yola girmez” dedi.

Diğer yandan bugün toplanması beklenen Ukrayna Meclisi genel kurul toplantısının 18 Temmuz Salı gününe ertelenmesinin sebebini ise Byut ve Bizim Ukrayna’ya düşünme zamanı ve etkili bir şekilde çalışmaya başlamaları için zaman vermeleri şeklinde değerlendiren Azarov Cumartesi ve Pazar günü ikna turları yapacaklarını razı oldukları takdirde meclis komisyonlarını birlikte kuracaklarını aksi takdirde komisyonlarda yer alamayacaklarını kaydetti.

Halihazırda ise iki bin Yuliya Timoşenko Bloku taraftarı meclisin fesh edilmesi için Meclis binası önündeki mitinglerine devam ediyor. Diğer taraftan Bölgeler Partisi, Ukrayna Sosyalist Partisi ve Komünist Parti tarafından yeni kurulan “kriz karşıtı” koalisyon taraftarı yaklaşık üç bin kişi Ukrayna’nın başkentinin merkezine doğru “çadır kent” kurma faaliyetlerine devam ediyor.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]