Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Türk ev tekstili görücüye çıktı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 6 Ekim’de başlayan, II. Ev Tekstili İnterior 2005 fuarı sona erdi. Ukrayna’da Türk ev tekstilini tanıtan 57 Türk şirketi temsilcileri bu gün yurda döndü. Kiev Uluslararası İş İlişkileri ve TÜRKEL Fuarcılık tarafından organize edilen ev tekstil fuarında, 57’si Türk şirketi olmak üzere, 8 ülkeden toplam 100 firma bir çatı altında toplandı.

Kiev Expo Plaza’da dört gün devam eden fuara; Ukrayna, Mısır, İtalya, Lituanya, Polonya ve Türkiye’den katılan ev tekstil şirketleri, Ukraynalılar ile buluştu. Fuarda ev ve ofis tekstili ile ilgili; kumaş, perde, mutfak tekstili, yatak odası takımları, halı, kilim, duvar kâğıtları ev aksesuarları gibi birçok ev ve ofis ihtiyaç malzemesi üretici ve satıcısı bir araya geldi. Ülke genelinde fuar öncesinde yürütülen yoğun televizyon ve gazete reklâm çalışmalarında katkısıyla ev tekstili fuarına yoğun bir ilgi gözlendi.  

Fuarın açılış konuşmasını, TÜRKEL Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Yazgan yaptı, iyi dilek ve temennilerle başlayan fuar açılışına Ukraynalı üst düzey yetkililer, Türkiye Ukrayna Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı, Ukrayna iş çevreleri ve çok sayıda yerli basın mensubu katıldı.

Tekerekoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekerekoğlu Cihan’a özel yaptığı açıklamada: “Ev tekstili denince artık bütün dünyada, akla Türkiye gelmektedir. Bu sektör 15–20 yıl önce, İtalya, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin elindeydi. Fakat artık Türkiye ve kalite akla gelmekte. Tekerekoğlu tekstil olarak otuz yıldan bu tarafa ev tekstili konusunda üretim yapmaktayız. Üretimlerimizi yurt içi dâhil aşağı yukarı 50’ye yakın ülkeye göndermekteyiz. Ukrayna pazarlarına adım atmak ve buraları değerlendirmek için buradayız” dedi.  

Anılsan havlu şirketi yetkilisi Emin Mutlu ise Cihan’a yaptığı açıklamada; 30 yıldır havlu ürettiklerini, Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen şirketleri ile çalıştıklarını ve imalatlarının yüzde 80’nini ihraç ettiklerini bildirdi. Avrupa’nın birçok otelinin havlu ihtiyacını karşılayan şirketin yetkilisi; Başbakanımız Ukrayna’ya geldiğinde burada, Türk havlularını göreceğini iddia etti.

Ev tekstili alanında İstanbul’da faaliyet gösteren, Aspa Tekstil yetkilisi Hakan Erdem ise Cihan’a yaptığı açıklamada, Rusya’da şirketlerini yerinin ve alt yapısının olduğunu, Ukrayna’yı ise çevre ülkeler Letonya, Lituanya, Estonya, Polonya gibi ülkelerin pazarlarına ulaşmak için üs olarak seçtiklerini ifade etti.

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]